Ud med madskålen! lidt om stimulering via fodring

Katten er umulig! den springer og løber rundt i lejligheden, den raserer planterne og vælter alting om kuld, bider i ledningerne og meget meget mere. Hvad gør man som katteejer? man får hjælp af en specialist…Katten skal have dækket sine behov på de 3 planer: fysisk, socialt og mentalt. I dette tilfælde er det stimulering via fodring jeg vil beskrive her, og på en måde hvor alle de 3 planer bliver brugt. Katten søger sin mad og ergo bevæger sig, den får nok hjælp af ejeren og få dækket sociale behov og til sidste for den brugt sine sanser – mentalt stimulering som gør katten træt på den gode måde, og glad for den er tilfreds i sine sanser og har fået positiv respons fra ejeren. Og ejeren kan sove om natten og kan bibeholde katten 🙂

Hvordan skal dette foregå. ud med madskålen! frem men søge øvelser, og andre kreative ideer 🙂

– Sæt et par tørkostpiller i kradsetræt, i foderboldet, i marmeladeglas, i æsker og papkasser, under et stykke papir eller skjult deri

– Kald katten til dig og få den til at spise det tørkost, som du har spredt på gulvet. Sæt dig på hug og følge med i processen, evt. støtte processen for at sikre dig at alle de forskellige piller bliver fundet og spist. Ros katten med ord og med kæl 🙂

– Køb eller lav selv foderbræt, men husk at de skal flyttes rundt for en foderbræt har ingen værdi når den står samme sted hver dag. Den skal flyttes hver eneste dag.

– Tjek gerne om katten har fundet alle gemmesteder når du kommer hjem og vis den at den har været dygtig og måske ikke har fundet alle gemmesteder, det tager ikke lang tid men styrker jeres bånd.

Vil du vide mere? Jeg holder foredrag på Fyn ved Morud Dyreklinik den 23. september 2015, kl.18.30 hvor jeg vil tale om “den harmoniske relation” mellem katten og ejeren.

katten vil ikke sove!

 

2 kommentarer til Ud med madskålen! lidt om stimulering via fodring

 • Hej 🙂
  Jeg har læst dit forslag, og jeg er helt med på ideén om stimulering via fodring! Men… da min kæreste og jeg har to katte i forskellige aldre, er det lidt svært med denne metode. Det foregår sådan, at Freja (3 år) får sit foder i et “fodertårn” hvor hun skal få maden ned ad tre niveauer inden hun kan spise foderpillerne. Og dette fungere rigtig godt, da hun let bliver overvægtig.
  Tarzan (14 mdr.) har ikke haft succes med dette “fodertårn”, og derfor får han serveret sit mad i en helt almindelig madskål. Hvis ikke vi husker at fjerne madskålen inden vi tager på arbejde, formår Freja at have spist det hele (begge portioner) inden vi kommer hjem igen. Og derfor er Tarzan undervægtig.
  Mit spørgsmål er: hvad kan vi gøre ved dette “fodringsproblem”? Altså for, at begge katte får deres anbefalede fodermængde, uden at den ene spiser det hele, og at den anden næsten ikke får en bid, og måske på en lidt mere udfordrende måde. Freja og Tarzan er begge indekatte.

  Jeg håber du kan hjælpe os. Mvh. Rebecca 🙂

  • Michelle Garnier skriver:

   Kære Rebecca,

   I dette tilfælde vil jeg anbefale en foderautomat til Tarzan. Sådan en virker på chip- og vil kun åbne sig når det er til ham. På den måde kan han komme tilbage til sin mad igen og igen. Det er en lidt dyr løsning men den vil fungere fint med ham, da han ser ud til at kunne lide at spise små portioner. Og er han undervægtig kan han få lidt killingfoder i en tid, da der indeholder mere fedt.

   Jeg håber at dette kan hjælpe jer og misserne.

   mange gode hilsner

   Michelle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *