Jeg hører det tit “Katten kan ikke trænes” og kan kun sige “Det passer ikke”!

Mange katteejere vil pure benægte at det er muligt at træne en kat og vil referere til deres egne katte derhjemme, som måske ikke én gang svarer eller reagerer når man kalder … undtaget hvis man står med kattens ynglings mad i hånden eller er lige ved at åbne køleskabet! De sidste to kan faktisk også bruges, hvis det er motivationen for katten og muligheden for dig at få noget i gang!

Ved at træne din kat, kan du på en sjov måde knytte bånd til den, samtidig at katten får afløb for en masse god energi. Det gør da hellerikke noget at katten brænder nogle kalorier – det er en hel del katte som er overvægtige og det er ikke for godt.

Så her har jeg samlet forskellige ting til dig, der gerne vil i gang.

Først kan du købe et sæt  med target og klikker af den helt rigtige slags for blot 100,-kr (hos mig)

Target og klikke

1. trin:

Du skal finde motivationen hos katten. Hvad kan den lide, som du kan bruge? lækker mad? et særligt legetøj? at blive kælet og få ros?

2. trin:

Kig på katten! Hvad laver han eller hun, som du synes er sjovt? eller kunne du tænke dig at katten kommer til dig når du kalder? Når den laver noget, du synes er sjovt, kan du benytte lejlighed til at sige “dygtig” og rose den, måske komme med noget lækkert, men så skal du være hurtig! ellers kan du bruge klikkeren, således at du klikker ligeså snart katten gør du synes om!

Katten skal nemlig forstå, at når den laver noget “godt”, vil den blive belønnet. Og gør den noget, du ikke vil have, ignorer du bare det.

3. trin:

Katten skal være vågen og du skal have lyst! Tag de ting du skal bruge, mad, legetøj eller noget andet.

Sig kattens navn og ligeså snart den kigger på dig, siger du “dygtig” eller klikker med klikkeren og give mad, lege (lidt) eller kæle (lidt).

Katte bliver hurtigt trætte eller umotiveret og det vigtigt at man motiverer dem til at forsætte og i det hele taget at starte på træningen. Ligeså snart katten virker umotiveret – slikke sig eller vende ryggen- kan man ligeså godt stoppe, vente et par minutter og prøve igen! eller prøve en anden dag, katten har en god hukommelse, var oplevelsen god eller dårlig skal de nok huske den! Derfor arbejder du altid med positiv forstærkning – den gode oplevelse.

4. trin:

Du skal gentage hvert trin mindst 5-10 gange! således at katten begynder at forstå at når den laver det du vil, får den det, den kan lide! Vi er i en win-win situation her.

5. trin:

Du kan begynde at bevæge dig lidt i rummet, ikke meget, blot 25 cm ad gang i forskellige retninger og kalder på katten. Ligeså snart den bevæger sig, sig “dygtig” og giv den det den kan lide. Du kan også bruge targetsticks. Ligeså snart din kat bevæge sig mod target siger du “dygtig” eller klikker og giver en godbid.

6. trin:

Bliv ved! Og bliv ved!

7. trin:

Få hjælp!

Synes du at det er sjovt og har brug for hjælp kan du bestille én enetimer med mig. En enetime koster 350,-kr og køber du to enetimer får du den 3. gratis.

Willy giver pote! en lille video.

8. trin:

Du kan købe bogen “Træn din kat” af Maiken Lysholm Sten hos mig (den er udsolgt hos forlag), bogen koster 250,-kr

Træn din kat!

 

Rigtig god fornøjelse med træningen, du vil sikkert bliver glædeligt overrasket hvor sjovt det er!