___________________

Om Michelle

Michelle holder kat

Velkommen til dig

Mit navn er Michelle Garnier…

og jeg er uddannet katterådgiver!

At elske dyr…

Dyr har altid betydet meget for mig og som lille fik jeg kun “lov” af mine forældre til at holde fugle, fisk og marsvin. De sidste er jeg stadig meget vild med! Hunde og katte måtte jeg ikke få. Det er først som 18 årig at jeg fik min første kat, Bazile, som var norsk skovkat.

At lære om katten ….

Bazile bidrog rigtig meget til min viden om katte. Hun havde en stor personlighed og var dygtig til at få mig til at forstå “kattesproget”. Mit forhold til hende var uproblematisk, vi rejste meget sammen og hun var dygtig til at lære.

Jeg var det som Runar Næss kalder “ubevidst intelligent”. Hun blev 16 år og jeg tænker på hende hverdag.

Så kom Ziba og mit forhold til hende var noget ganske andet. Hun var “urenlig”, stresset, og til dels “agressiv”. Jeg søgte viden i bøgerne og i mit eget sind og adfærd. Gjorde jeg noget forkert? Både ja og nej. Jeg blev “bevidst” om, at jeg havde mange ting at lære. Jeg savner hende og bliver altid ked af ved tanken om, at hun blev så syg at jeg intet kunne gøre for at hjælpe hende.

Hvordan blev jeg katterådgiver…

Jeg er oprindelig uddannet kunsthistoriker og havde ingen planer om at blive katterådgiver. Skæbnen valgte for mig. Da Bazile døde, blev Ziba alene og hun var meget ked af det. Jeg tror faktisk at hun aldrig kom sig over at Bazile døde. Så kom Willy, Ziba døde og så fik jeg Lauritz, som er fætter til Willy og 2 år yngre.

Ziba var ikke synderlig glad for Willy. Da jeg fik Lauritz oplevede jeg at Willy og Lauritz var meget forskellige. Jeg ville gøre noget for at deres forhold blev bedre! En dag i juni landede et blad på mit bord og der var det en artikel om Anette Røpke.

Kat der leger
Sort kat

Da hun var gået efter hjemmekonsultationen, var en lille frø lagt i mit sind. Et kursus blev afløst af en uddannelse og efter et par år kunne jeg kalde mig holistisk katterådgiver!

Det er p.t. 4 katte i mit liv plus alle de andre katte, som jeg har kontakt med i mit arbejde som katterådgiver. Disse katte og deres ejere bidrager til, at jeg hver eneste dag bliver dygtigere og dygtigere i mit fag. Tak til jer allesammen.

Kattene i mit liv …

Willy, som er halv maine coon, sort/hvid kastrat, fik fortalt i den session med Anette Røpke, at kattene vil have gavn af min viden. Willy døde den 24. juni 2022 i en alder af 18 år. Min store kærlighed er meget savnet.

Lauritz er også halv maine coon, creme/hvid kastrat og fætter til Willy. Han er en dejlig kat. Han savnes, når han ikke er hjemme. Jeg valgte at kalde ham “Lauritz” pga. Rød i Matador. Han er i øvrigt min kontor-kat og hjælpe tit til i mit arbejde. Lauritz blev 13 år i 2020. Han døde i junimåned. Nyrerne kunne ikke mere. Han fortsætter med at inspirere mig i mit arbejde som adfærdsterapeut. Heldigvis er de andre stadig glade for hinanden.

Pickie, som i virkelighed hedder Pitchounette (det betyder lille pige), blev fundet i en skov, efterladt med sine to brødre i en papkasse. De var blot 4 uger gamle. De blev heldigvis reddet og opfostret af gode mennesker.

Pickie er meget lille, og ganske fin. Hun er en skøn kat og absolut nødvendig for Willy og Lauritz.

I juni 2013 kom Pongo Houdini Perle af Haven, som er norsk skovkat, en fantastisk sort smoke med hvidt hunkat. Pongo viste hurtig talent som at være i fremmede miljøer. Derfor bliver hun katmodel til film og reklamer. Da hun er så glad for andre katte, har jeg taget beslutning at udstille hende hos TICA, hvor katte bliver udstilt i en ring. Pongo er er i dag kåret som Regional Winner Suprem Grand Master (RW SGM).

I juli 2022 kommer en ny kat i vores hjem. Pongo har behov for at lege. Quasana’s Gotja kommer fra Holland og er en långhåret oriental. Hun er også sort/hvid eller bicolore som det hedder. 

Hvad er min vision?

Da jeg blev uddannet, stod det klart for mig at jeg ville gøre brug af denne uddannelse. I mit andet fag som er kunsthistorie, arbejder jeg med at få mennesker til at åbne op for det skønne i kunst og kultur. Formidling af viden er det jeg er god til.

Som katterådgiver er det min vision at få folk til at åbne op for kattens vidunderlige sind, få mennesker til at kende denne art bedre og hermed at bidrage til at højne kattens status! Hvert år bliver det aflivet mange katte, fordi deres adfærd er problematisk for deres ejer. At få det tal til at mindre, er mit mål!

Grå kat

Uddannelse

Jeg finder det vigtigt at uddanne mig kontinuerligt. jeg skal inspireres af andre og andre fag. Det er ikke nemt at finde kurser, som kun handler om katte, derfor kigger jeg mig gerne mig omkring.

2020 bød på et virus: Covid-19 Der betyder at der ikke er så mange kurser mv. der holdes. Til gengæld er jeg ved at udvikle en webshop med gode og unikke produkter.

2019 byder til endnu flere kurser og foredrag.

2018 er året, hvor jeg skriver fortællingen om Fifi, katten der flytter til Norden … en børnebog.

2017 bød også på en del nyheder, bla. er jeg ved at integrere flere homøopatiske midler til min butik. Der kom i alt 3 produkter.

I 2016 holdt jeg endnu flere foredrag med fokus på kattens adfærd og velfærd.

I 2015 deltog jeg forskellige foredrag. Jeg holdt selv mange foredrag og løste specifikke opgaver for flere dyreværnsorganisationer.

2014 var det år hvor jeg koncentrerede mig om sygdomlære og genetik hos katten. Jeg arrangerede et seminar om Ttouch for katte, en blid metode.

I september 2013 var jeg selv arrangør af et weekend-seminar med Bjarne O. Braastad, som er etolog og arbejder kun med katten. Jeg tør at sige, at det var en stor oplevelse både for deltagerne og mig.

ikke nok at jeg videreuddanner mig, underviser jeg og holder foredrag om katten og dens adfærd. Og jeg holder gerne oplæg ved katteudstillinger. Desuden har jeg en omfattende virke som skribent af artikler. (se https://michellegarnier.dk/viden)

2011

 Bach-terapeut til dyr
Center for dyreterapi/Bettina Hvidemose, Hirtshals

et|icon_heart_alt|

2011

Reiki-healing 1. grad
Reikimester Hanne Fritzbøger
København

et|icon_genius|

2010

Holistisk katterådgiver
Center for dyreterapi/Bettina Hvidemose Hirtshals

et|icon_chat_alt|w

2009

Telepathic Animal Coach
Animal Spirit/Anette Røpke
Karlebo

et|icon_book_alt|

2000

Cand.phil i kunsthistorie
Århus Universitet
Århus

et|icon_document_alt|h

1994

Licence i kunsthistorie
Universitetet i Tours
Frankrig

Kurser og Workshops

2019: Seminar om kattesygdomme, Ølby Dyreklinik

2019: Kurser om osteopati med Vivian Birlie, Sano Canis

2018: Diverse foredrag om sygdomme hos katten

2017: Seminar organiseret af Den danske Dyrlægeforening “Sund avl”

2017: Seminar med Karolina Westlund “Animal emotions”

2016: Seminar med Susan Friedman “Living and learning with animals

2014: Seminar om Ttouch til katten med Sanne Johannessen, Touch instruktør (arrangør og deltager)

2013: Weekendseminar med Bjarne O. Braastad om katten, den adfærd og velfærd (arrangør og deltager)

2013: Weekendseminar med Grisha Stewart om BAT (Behavior Adjustment Training). BAT er en brugervenlig metode der styrker dyret til at tackle sine udfordringer og reagere mere positivt på og i sine omgivelser.

 

2012-2013: KlikkerTræner-kurset, Canis/Nina Krüger (står under kurser da jeg ikke har afsluttet uddannelsen, den praktiske del mangler, den teoretiske del er bestået)

2012: Weekendseminar med kropssprogetsekspert Turid Rugaas, Greve. “Årsager til problemadfærd samt problemløsninger”

2011: Kursus, Trin 1, Bachs remedier, Valby

2011: Seminar om etik på Gestaltinstituttet, København

2010: Weekendkursus med dyreadfærdsterapeut Maiken Lysholm Sten, København

2010: Katte workshop 2010, Valby

2010: Kursus, Berøringsbevidsthed, Søborg

2010: Kursus, Homøopati til dyr hos Allergica, Skanderborg

2009: Diverse foredrag om sygdomme og genetik hos katten