Katte og katte imellem: Sammenføringen er på dagsordenen

Nyhedsbrevet januar 2016: Katte og katte imellem: Sammenføringen er på dagsordenen

For knap 10 år siden var det ret ualmindeligt at have flere katte. Havde man flere end to kunne man nemt få betegnelsen “kattedame”. I dag er det mere almindeligt, selvom jeg for nyligt havde en lidt sjov oplevelse. Jeg var nødt til at bruge en taxa med mine fire katte og taxachaufføren var stille, inden der kom denne lidt tøvende bemærkning: “Jeg tror ikke, at jeg nogensinde har kørt med fire katte.” Så ja det er stadig lidt specielt at have flere katte.

Men der er brug for, at katte-ejere får flere katte. Det er efterhånden rigtig mange katte og ikke nok enkelte hjem til dem! Alene i Danmark anslår man, at der er ca. 500.000 vildtlevende katte. Det betyder fyldte internater, med katte som mangler et hjem.

Men det er ikke en nem beslutning at træffe, for det er besværligt at flytte, når man ejer flere katte. Når man søger bolig vil man opdage, at der er mange steder, hvor man ikke accepterer mere end et enkelt kæledyr. Derfor er det en god ide at gore sig klart, at man kan ende med at skulle skille sig af med sine katte, fordi man ikke kan finde et nyt hjem, hvor de kan flytte med.

Hvad kræver det at sammenføre to katte og hvornår starter sammenføringen i det hele taget? Sammenføring starter ved at finde ud af om katten har behov for en ven, hvis man har en enekat eller om den godt kan klare at endnu en kat flytter ind.

At have flere katte sammen er en lille smule som et arrangeret ægteskab. Ejerne vælger for kattene. Men hvordan ville man selv reagere hvis, man selv var tvunget ind i situationen? Jeg er bestemt ikke sikker på, at jeg ville være velvillig. Så velvilje er det katten skal motiveres til og der skal nok også lidt mere til, før den accepterer en ny kat i hjemmet og mere skal det nok til.

Har du tænkt dig at få en kat mere? eller har du fået en kat mere og har nogle udfordringer? Eller vil du gerne høre og lære mere om hvordan sammenføring i det hele taget foregår?

Jeg holder i januar og februar foredrag om sammenføring af katte:

Den 21. februar kl.11. i Egtved

Tilmelding og yderligere information finder du her: http://birma.dk/Medlemsinfo-2/Medlemsmoeder/index.html

Vil du vide mere om sammenføring? Så læs min artikel i Ekstrabladet:

http://ekstrabladet.dk/kup/kaeledyr/article4237108.ece

https://michellegarnier.dk/sammenforing-af-to-katte-omtanke-og-talmodighed/

Og har du ligefrem behov for hjælp eller overvejer du at få kvalificeret hjælp:

https://michellegarnier.dk/nyt-sammenfoering-af-katte/

13 kommentarer til Katte og katte imellem: Sammenføringen er på dagsordenen

 • Tina Nilsson skriver:

  Rigtig go info 😀

 • Else Henrichsen skriver:

  Det er så spændende med gode ideer..
  og ja. Må vi kun ha 1 kat. .

 • Inga Jensen skriver:

  Se her og gem

 • Inga Jensen skriver:

  Dejligt at få lov at følge

 • Inga Jensen skriver:

  På grund af livsforlængende sygdom; kan min kat ikke være hos mig længere, den skal så afprøves hos min søn. han kat og min er ca 2 1/2 år, begge damer og inde katte forkælede, planer om at bygge lille voliere . Han prøvede at tage katten ud til han i 2 dage for en tid siden, resultat den sad nede i køkkenet i 2 dage, han kunne ikke se den havde været på bakke, drukket eller ej heller spist noget som helst, mens hans egen syntes det var dejligt med al den mad. Den sad hvor den løb ud på et stolesæde trykket op mod væggen, det kunne min søn selvfølgelig ikke lide, men lide skal den den ikke. gode råd? Er så trist og ked af det. Hun er sky over for fremmede, men derved at blive bedre fordi der kommer så mange hefvh Inga Jensen MIN søns mail adr er (ved jeg må gi dig den)
  Hun Chili Langhåret halv Main Coon og Norsk skovkat, min søns Halv Main Coon ?
  Foreløbig tak
  vh
  Inga Kryger Jensen

  • Michelle Garnier skriver:

   Kære Inga,

   jeg ser her din besked og håber ikke at det er for sent for at svare dig. Når Chili er blevet flyttet er hun usikker på hvad der ville ske for hende og det gør at hun prøver at flygte. jeg anbefaler at man vælger et rum såsom et gæsteværelse eller soveværelse- et rum som er med møbler i og hvor det er roligt hvor katten skal være i fremtiden når det er uro i hjemmet. Der skal det været lunt med mulighed for at katten gemmer sig- ved at kunne gemme sig er katten i sikkerhed- samtidigt at det er et sted hvor man kan sidde med katten uden at gøre noget, bare være. En kat som bliver flyttet vil typisk opfører sig dom din Chili gør. Giv gerne mit nummer til din søn. mvh. Michelle

 • Lucas skriver:

  Jeg har nu to katte, som elskede hinanden fra begyndelsen! Det var virkelig overraskende og næsten for godt til at være sandt. De er stadig bedste venner, og jeg overvejer virkelig at få mig endnu en. Jeg bliver nok ikke en “crazy cat lady”, men bare en “crazy cat gentleman” og håber det vil gå ligeså godt med den nye. Jeg sætter mig til at læse dine artikler nu og ser, om jeg for brug for at tage til dit foredrag!

  Lucas
  vejenavis.dk

  • Michelle Garnier skriver:

   Kære Lucas,

   hvor er det dejligt med a crazy cat gentleman 🙂 Det glæder mig at høre fra dig. Når dine to elsker hinanden og har det godt med hinanden, behøver de en 3. kat? Det er meget “fristende” med flere katte, jeg har selv 4, men det er vigtigt at tænke på kattenes adfærd og velfærd. Det er jo ikke sikker på at de 2 ville have glad af en 3. kat. Det er stadig mulig for at komme til mit foredrag i Egtved den 21. februar hvis du synes. Jeg ser gerne på en video på dine katte hvis du vil og give dig min vurdering om en 3. kat kunne være en ide eller ej.

   Mange gode hilsner Michelle

 • Anne Dorthe skriver:

  Rigtig spændende emne og er helt sikker på at dit foredrag var meget interessant.
  Jeg har selv to katte, men da de er fra samme kuld, har jeg har aldrig haft problemer med at skulle sammenfører dem. De kan ikke leve uden hinanden og jeg ikke uden dem 😀

  Jeg er ejer af en lille kattepension og der variere det rigtig meget hvor social kattene er. Nogle nyder at gå i den fælle gård, mens andre helst vil gå i deres egen.

 • Anja skriver:

  Hej Michelle,
  Da både min svoger og min svigermor og min kæreste og jeg selv har fået kat på samme tidspunkt, tænkte vi, om det kunne være muligt at lære kattene hinanden at kende, hvis vi alle vil være i vores fælles sommerhus, og gerne vil have vores katte med hver især. Min svigermor er meget i sommerhuset, og hendes killing kommer således til at føle det, som hendes teritorium. Vores er en han, og min svogers er også en han. Hun, min svigermors, er mere sky, og er ikke særligt socialt opsøgende, hvor i mod vores og min svogers er meget kontaktsøgende og gemmer sig aldrig. Så min fornemmelse er, at de to godt vil kunne sammen, men da det er på hendes teritorium, vi godt kunne tænke os, at tage dem med hen ved ferier, jul m.m., og måske blive passet i ny og næ, ved jeg ikke lige, hvad vi mon skal gøre, og om det overhovedet kan lade sig gøre? Kan katte godt vænne sig til, at der en gang i mellem er andre? Hvor meget kan man tage sin kat med sig ud?
  Bedste Hilsner Anja
  Ps: de er alle killlinger nu.

  • Michelle Garnier skriver:

   Kære Anja,

   Jeres ønsker kræver at kattene lærer hinanden at kende nu på den måde at deres dufter bliver blandet sammen på den måde at de lærer hinanden at kende via duftene. Når de bliver større er det ikke sikkert på at det kan lade sig gøre at blive ved at blot få dem til at være sammen igen medmindre at i gør det så tit at de ikke når at opfatte hinanden som fremmede katte. Hvis I skal have en chance til at sammenføre projektet skal i starte nu og blive ved med at gøre det tit og ofte. Mange gode hilsner Michelle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *