Kære katte-elsker og læser,

Her er et nyt indlæg. Ønsker du at skrive skal du blot klikke dig på titlen. Derpå kommer kommentarfelt oppe.

Rigtig god læselyst.

Michelle

 

Den første tid med katten betyder meget for den relation i senere vil få. Viden om katten som art er derfor alfa og omega…

  • Når du løfter katten op, skal du først sørge for at katten sidder, dernæst fører du den ene hånd bag om forpoterne og lægger den på brystet. Den anden hånd fører du under kattens bagparti, således at katten støttes under numsen og bagpoterne. Derfra kan du løfte katten op og bærer den. Det er ikke alle katte, der bryder sig om at blive løftet op og det skal derfor trænes allerede når de er små. En del katte foretrækker at sidde på skulderen.
  • Kattens meste sårbart kropdel er maven og den vil derfor gøre alt for at beskytte den. Når du ser to katte, der er ved at slås, oplever du at de bevæger sig konstant for at maven ikke bliver frigjort. Derfor er det også sådant at mange katte ikke vil røres ved maven og bruger bagpoterne for at skubbe din hånd væk fra deres mave. Der er sund fornuft fra kattens side. At vise maven betyder blot at katten har tillid til dig, den inviterer ikke til at blive kælet der (modsat hunden).
  • Oplever du at din kat ændrer adfærd, er det altid en god ide at spørge sig selv om den eventuelt kunne være syg. 80% af alle adfærdændringer skyldes smerter eller sygdomme.
  • Har du leget med dine fingre eller fødder da katten var killing, kan du ikke senere klandre den for at den ikke forstå at du ikke vil gøre det mere. Alt som bevæger sig er for katten som er et rovdyr et potentielt byttedyr.
  • Kattens knurhår er yderst sensitive. De giver informationer og fortæller katten om det er plads nok for at den kan bevæge sig og om det er byttedyr i nærhed. Derfor skal du vælge en stor skål til den mad, stor nok for at knurhår kan være i den.
  • Kattens lugtesans er ganske fin og har stor indflydelse på kattens appetit og også hvordan den har det med kattebakken. Derfor skal kattebakken være lang væk fra maden og vandet. Den foretrækker kattegrus uden duft i.
  • Kattens hørelse er bedre end vores og bedre end hundens. Derfor kan du ikke høre mange af de lyd, som katten laver. Til gengæld kan den høre meget bedre end du gør.
  • Katten regner tiden ud og ved hvornår du kommer hjem. Er du væk i mange timer, kan du tænde for radio eller tv. På den måde får den lidt underholdning. Katten sover ikke så mange timer, som mange tror.
Rigtig god fornøjelse med katten

Lauritz