Her er en case omkring “agressivitet” uden kendt årsag:

Hej Michelle

Vi har en lille ”almindelig” huskat, Mille,  hun er en rigtig god kat hun er ren, lystrer på sit navn kælen ja en fin kat.

Vi fik Mille for ca. 2mdr siden da hun var ca. 6mdr gammel. Vi har altid haft kat lige med undtagelse de sidste 4 år, da vi ikke måtte have kat der hvor vi boede.

Mille har fri adgang til hele huset med undtagelse fra spise/køkkenbordet, vi har aldrig brugt fysikafstraffelse kun ordet ”NEJ” hun er meget legesyg og vi leger meget med hende.

Vi oplevede ca 2 dage efter hun var flyttet ind at der kom et angreb helt uden grund, det var med hvæs, store øjne, stor hale og ørerne liggende nede, ca. 2-3 dage igen helt uden provokation af nogen art, hun sad og da min kone gik forbi hoppede Mille på hende, vi tog hende til dyrlæge for at se om hun måske havde ond et sted, men de fandt ikke noget.

Angrebet er altid mod hænder eller ben, en gang ansigt, ca. hver 2.3. dag, hun er lige blevet  neutraliseret i håb om det ville hjælpe men nej.

Lige efter angrebet gemmer hun sig og kommer så en lille time senere og er normal igen.

Det er et angreb, et hyg men med klør og tænder meget hårdt og meget aggressivt ! Mille er lidt angst for lyde men det er blevet mindre, ikke noget jeg ser som unormalt.

Det er ikke nogen der bliver angrebet mere end andre helt tilfældig hvem der lige komme forbi.

Jeg håber du kan give os et råd, på forhånd tak.

N.

✦ ✦ ✦ ✦ ✦

Mit svar:

Kære N.,

tak for din mail. Det er flere ting i din mail, som jeg som professionelt vil hæfte mig på. Du skriver at Mille har store øjne mener du “dillaterede pupiller”? hvis hun har er det knyttet til angst og frygt og ikke aggressivitet. Det er i øvrigt mit bud på det hele.

For det andet skriver du at i leger meget med hende, men ikke hvordan? Jeg synes at det er super fint at i tog til dyrlægen og at i fik hende steriliseret. Virkningerne af det kan ikke ses med det samme, det tager flere måneder før påvirkningerne af hormonerne kan ses og mærkes. Derfor skal Mille have tid før i kan sige noget om det virker eller ej. Vi mennesker er meget hurtig til at konkludere på noget – sådan er det ikke i naturen. Du skal give minimum Mille 6 måneder før du kan sige noget, da hun er kommet til et hjem, nyt miljø osv. og det tager til for en kat og hun er ung

Du skriver ikke hvor hun kommer fra, hendes baggrund og racer.

Jeg vil anbefale at I ikke leger med hende så meget og bestemt ikke med fysisk store antrengelser. I skal til gengæld give hende god mentalstimulering – dvs. stimulering af sanserne og ikke nødvendigvis af kroppen. Min sidste artikel på eb.dk handler om mentalstimulering via mad og det synes jeg at I skal bruge.http://ekstrabladet.dk/kup/kaeledyr/article1740807.ece

Jeg har desuden skrevet en artikel hvordan det er muligt at knytte bånd på min hjemmeside: https://michellegarnier.dk/kattetraening-at-knytte-band-og-for-at-undga-adfaerdsproblemer/

I skal være stille med hende og rolig.

Det er super at I ikke bruger straff, fordi det vil gøre Mille bange for jer og det vil være trist for alle parter. I skal bruge ignorering og manglende reaktion, dvs. i fryser når hun gør det, lader hende blive færdig uden at reagere eller blot gå deres vej uden et ord eller et blik til hende.

For mig er hendes reaktioner knyttet til angst og frygt og det er sikkert af ukendte årsager fra jeres side. Jeg anbefaler – fordi det virker – at bruger hjælpemidler. Det er Rescue fra Bach, købes hos matas. 4 dråber x 4 gange om dagen i maden eller på en godbid. Det vil hjælpe hende både på sind og på krop, når hun også nu er steriliseret. I kan bruge det med smertestillende uden problemer. Det vil jeg anbefale at i bruger Rescue minimum 3 uger. Rescue er naturremedier og arbejder på årsager og symptomer og er uden bivirkninger. Alting tager tid og det kan være at I ikke vil se forandringer i lang tid og pludseligt sker det noget, som er positivt.

Mange gode hilsner

Michelle

✦ ✦ ✦ ✦ ✦

Hej Michelle

Tak for dit svar.

Først hvis dillaterede betyder store pupiller så ja! Vi leger mest fysisk dvs. jagt med bold og en klokke, det er Mille rigtig god til og da hun er en inde kat pt. Skal hun jo holdes i gang.

Vi fik hende fra en familie der havde fået allergi (påstår de) og de fra nogen de kender, jeg tror ikke hun er andet end almindelig hus kat hvis det er en race. Vi er rolige mennesker og Mille har sin “hule” hvor hun er helt i fred, vi har alle vores godbidder, jeg gærtabletter, konen sticks osv. Jeg ved ikke om det er en god ide men det virker. Mille for ros hver gang hun laver noget “godt” jeg har prøvet at ignorer men hun har altså meget skarpe negle, vi snakkede om hun måske havde ondt ved sidste angreb, det er jo et stort indgreb og vi vidste at der kunne gå op til 6mdr.

Jeg har læst din artikel og det skal da prøves.

Venligst

N.

✦ ✦ ✦ ✦ ✦

Mit svar:

Hej N.,

Jeg ville ikke udelukke smerter eller sygdom, da 80 % af adfærdsproblemer er bundet i det. Og jeg vil rådgive dig – selvom dyrlægen har undersøgt hende – at I på et tidspunkt kontakter en osteopat til dyr og får hende tjekket. Det er noget, jeg ofte anbefaler, fordi dyrlæger ikke kan se alt, ligemeget hvor dygtige de er.

Jeg vil være påpasselig med at aktivere hende for meget fysisk og vil til gengæld give hende lidt ro.

Jeg skriver løbende og alle artikler bliver lagt på min side efterhånden som de kommer. Der kommer også en del artikler i minvenkatten og Felis Danica og noget Dyrefondetbladet fra mig eller om det arbejder jeg udfører.

Ligesom du kan melde dig til min blog, hvor jeg også skriver indlæg til.

Jeg hører gerne hvordan det går med Mille 🙂

Mange gode hilsner

Michelle

✦ ✦ ✦ ✦ ✦

Hej Michelle

Vi er i dag begyndt at træne lidt med Mille, og vi er meget overrasket over hvad der sker, vi har fået en helt anden kat.

Hun virker glad, min datter på 9år sidder og gemmer godbider så skal Mille gætte hvilken hånd den er i og det klare hun så fint, min datter mener at til sommer kan Mille lære at sige som en hund:)

Vi ligger lidt mad rundt omkring som hun skal finde, det er hun god til. Du skrev vi skulle prøve Rescue fra Bach, hvad gør det?

Du spurgte til race jeg har vedhæftet et pr. billeder af Mille.

Jeg skriver til dig igen om 4-5 uger og fortæller hvordan det går. Endnu engang tak for hjælpen.

Venligst

N.

✦ ✦ ✦ ✦ ✦

Mit svar (afsluttende):

Hej N.,

Tillykke, hvor er jeg glad for det 🙂

Og hvor er hun smuk og fin, hun har oriental aner og er bestemt en meget fin kat. Og er meget intelligent 🙂 Din datter skal nok få hende til mange tricks, det er jeg sikker på.

Rescue fra bach er et remedie, der er lavet på blomster/planter. Rescue er super god til at hjælpe mennesker, dyr og planter, når det er chok og trauma bla. operationer (årsag til adfærd) og arbejder også på symptomer bla. når katten reagerer ud af til (angreb og intolerance). De hjælper katten at bruge sine ressourcer mere hensigtsmæssigt og derfor at lære en ny og mere passende adfærd (læring). Rescue har ingen bivirkninger i det værste tilfælde sker det bare ingen forandringer og ikke andet. Det er dog lidt alkohol i som konserveringsmiddel og derfor anbefaler jeg altid at hælde 4 dråber i et glas og vente ca. 10 minutter, der efter kan give det på en godbid. Mange katte inkl. mine egne slikker det bare på fingeren. Det må ikke gives med vold, for ellers virker det slet ikke. Bach var læge og fandt ud af at 38 planter/blomster havde super gode virkninger både på sind og krop.Ved at kombinere dem til unikke blandinger kunne disse 38 planter hjælper mennesker, dyr og planter med vidt forskellige problemer. Rescue er helt specielt fordi det er en blanding, normalt skal en bach terapeut lave en specifik blanding 🙂 Det synes i kan prøve rescue, det vil få hende til at blive rask fra operation hurtigere og vil hjælp hende at lære. I kan bruge rescue når i skal til dyrlæge f.eks. Der kan holde et par år.

Jeg vil glæde mig til at høre om Mille og tricks 🙂

Mange gode hilsner

Michelle

 

✦ ✦ ✦ ✦ ✦

 

Har din kat også brug for hjælp?

✦ ✦ ✦ ✦ ✦