Dyrefondet 5-2015 – Sådan leger du med din kat

dyrefondet-5-2015-saadan-leger-du-med-din-kat

4 kommentarer til Dyrefondet 5-2015 – Sådan leger du med din kat

 • Natasja Weberg skriver:

  Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan du lege med katten, jeg er nemlig selv et bytte med føder og hænder.

  • Michelle Garnier skriver:

   Hej Natasha,

   jeg leger ikke med mine katte. De leger enten alene med aktivitetbræt eller legetøj eller leger med hinanden. Desuden er det også det at det er risiko for at katte begynder at forveksle os med byttedyr, når man aktiverer jagt-instinkterne.

   Mange gode hilsner

   Michelle

 • Lone skriver:

  jamen, keder de sig ikke hvis ikke man leger med dem ca. 1 gang om dagen, når det er indekat. så har de da brug for at blive aktiveret?? Eros giver ikke lege alene og efter flere måneder har jeg fundet ud af at en snor med nogle fjer for enden er guf at lege med. Hun har endnu ikke forvekslet mig med et byttedyr. Gør jeg det forkert??? skal jeg have endnu en konsultation hos dig ang. det eller???

  • Michelle Garnier skriver:

   Kære Lone,

   Mange forveksler lege og stimulering. Lege med ejeren er typisk med pind og andre genstande som får jagtinstinkt i gang, men katten får aldrig den udbyttet af selv lege , da vi ikke leger særlig godt med katte og vi ikke kan være bytte og dermed mætte kattens jagtinstinkter.
   De værste tilfælde bliver katten frustreret og begynder at gå på ejeren. Og der gælder både inde og udekatte.

   Derfor anbefaler jeg at ejeren stimuleret kattens mentalt dvs. sanseligt ved at få katten til at finde sin mad og dermed kan man arbejde med klikkertræning, som er en god metode for at få katten til at bruge sine talenter og blive belønnet for dem, på en måde som er tilfredsstillende og mættende.

   jeg håber at dette giver god mening.

   Mange gode hilsner

   Michelle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *