Klikkertræning til katte! Klikkertræner du din kat?

Nej?hvad med at starte?ja?hvad med at fortsætte?klikkertræning er sjovt både for katten og ejeren.

Min seneste artikel handler om klikkertræning. Lauritz, som også er min kontorkat i det daglige (de andre er ikke så interesseret i kontorjobbet), var fotomodellen. Alle mine 4 katte er klikkertrænet. Jeg har nemlig taget en uddannelse som klikker-træner, og de skulle træne i alt 38 færdigheder. Det er rigtig mange færdigheder. Dem nåede vi ikke alle sammen, men undervejs er det blevet til ca. 20 stykker. Jeg hører ofte, at der må være svært at træne katte. Det er det ikke for mig, men kan være svært for andre. Derfor hjælper jeg tit katteejere med at kickstarte processen. Formlen er nemlig: Katten gør det jeg vil – klik – katten får det den vil.

Katte elsker klikkertræning

For nyligt skulle jeg pakke en target og en klikker til en klient. Jeg kom per automatik til at trykke på klikkeren. Og woupsi, så havde jeg 4 katte ved mig! Alle 4 katte var motiveret til en session. Det anser jeg som positivt 🙂

Klikkertræning kan bruges til mange formål. Den ene er at bonde med ejeren, en anden er at få katten til at bruge hjernen. En ret krævende øvelse, som trætter på en god måde. Alle katte kan trænes. Prøv og ser ved der sker.

Til klikkertræning skal du bruge en klikker – helst fra Karen Pryor – og en target. mht. til forstærker/belønning skal du bruge den som katten elsker højt såsom: ros, mad, børstning, legetøj mv. Du skal belønne katten med de ting, den elsker højt og inderligt. Hvis belønningen er uinteressant, vil katten nok ikke træne.

Artiklen er i Dyrefondets blad.

Jeg har skrevet flere artikler om klikkertræning og dem kan du læse på min side aktivering af din kat

Karen Pryor Academy samler passioneret klikkertrænere.

Bøger om klikkertræning er skrevet af Karen Pryor og Maiken Lysholm.

Enjoy 🙂

klikker og target bruges til at klikketræne katten.

en Karen Pryor-klikker og en target