Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage mail, når jeg poster nyt på min blog.

Foredrag om katte

Jeg elsker at holde foredrag om katte! For det første finder jeg det vigtigt at formidle viden om katten og dens adfærd og for det andet er det også en måde at møde endnu flere katteejere.

Foredrag og kurser bringer mig rundt i landet og jeg bevæger mig gerne langt for at holde foredrag, kurser og seminar. Efterhånden har jeg holdt foredrag mange steder og for mange forskellige (katteklubber, MaxiZoo, dyrværnorganisationer, dyrlæger, private personer osv.)

Her er nogle af de foredrag jeg tilbyder, andre temaer kan naturligvis bestilles. Du er velkommen til at kontakte mig.

Prisen aftales. Ring til 28 73 14 36 eller skriv til michellegarnier@mail.dk

 • Katten: Myter aflives

Det er mange myter omkring katten såsom katten er sin egen, katten kan klare sig selv osv… mange myter, som bidrager til at kattens status i Danmark er lavt.

 • Kattens adfærd og velfærd

Foredrag præsenterer katten og dens behov. Basisviden er ikke blot basisviden når det gælder katten, den er nødvendig for at kunne bidrage til den harmoniske reaktion med katten.

 • Sanserne, katten som rovdyr og familiemedlem

Kender du katten? Dens kropsprog og dens sanser? Der er meget omkring katten, som undrer og fascinerer os. Der er også mange myter, og disse skaber desværre også en del misforståelser: Katte lander ikke altid på sine poter – og nej, den kan ikke klare sig alene, men er fleksibel i sin adfærd for at kunne overleve. Derfor skjuler den ofte smerter og sygdomme og kan udvise adfærd som er upassende for mennesket/ejeren.

Lær om hvordan katten kommunikerer med dig, og hvordan du kan aflæse dens signaler.

 • Vælg den rigtige kat

Med sit elegante ydre og skønne personlighed er katten en af danskernes foretrukne kæledyr. Faktisk er der over 600.000 tamkatte i Danmark. Men med en kat følger også et stort ansvar.

Ofte bliver en kat op til 15 til 20 år, derfor skal man gøre sig mange overvejelser, før man vælger at få en kat. Og tager man beslutningen om at få en kat, skal man dernæst beslutte, om man ønsker en killing, en voksen kat – en racekat eller en huskat.

 • Fokus på killingen og ungkatten

De er søde, charmerende, sjove og helt uimodståelige!

Men inden man vælger at anskaffe sig en killing, skal man naturligvis tænke på, at en kat i gennemsnit kan blive 16-20 år. Og vælger man at få en killing, er det vigtigt, at man giver killingen den allerbedste start på livet. Bliv klogere på hvordan du vælger den helt rigtige killing, og hvordan du giver den det bedste liv.

 • Fokus på seniorkatten

Når man vælger at få en kat, får man en rigtig god ven for mange år! Faktisk kan en kat let blive op til 20 år. Men ligesom med mennesker, kan der med alderen også komme flere skavanker. Katten har behov for din hjælp for at få det bedste ud af sin alderdom.

 • Katten og adfærdsproblemer: Urenlighed, aggressivitet mv.

Foredrag giver et indsigt i de årsager, som gemmer sig bag adfærden. Ligesom jeg fortæller hvordan man kan arbejde med miljøet for at forhindre at katte udvikler adfærdsproblemer

 • Kattens sanser: Det handler om at få basisviden omkring katten som rovdyr.

Kender du katten? dens krop og dens sanser? hvis ikke, er dette foredrag en god mulighed for at lære om katte som rovdyr og familiedyr.

 • Kattetræning: Skal katten lære at blive børstet, eller lære tricks?

Træning af katten er en god måde at knytte bånd til den. Den kan også bruges til pleje af katten.

 • Katten og Bachs blomster-terapi. Som Bach-terapeut er jeg glad for at bruge Bachs remedier til dyr, som har angst, frygt eller andet. Jeg har også skrevet specifik om Bach-Inges Kattehjem

Foredraget er en introduktion omkring Bachs remedier og hvordan dråberne kan bruges i forhold til adfærdsproblemer.

 • Katten og dens stimulering

Hvordan kan du stimulere din kat? Hvordan gør du det på en måde, som er hensigtsmæssigt i forhold til kattens natur og behov? Er du klar over, at du kan træne din kat på samme måde som hunden? Kom og lær, så du kan blive bedre til at bruge kattens fantastiske sanser til stimulering. Du får forskellige ideer til, hvordan du kan holde din kat glad og tilfreds.

Læs bloggen om stimulering via fodring

 • Katten i fremmedmiljøer

Skal katten flyttes? skal katten på ferie? dette foredrag handler om hvordan katten takler de forskellige miljøer og hvordan man kan flytte en kat fra miljø til miljø.

 • Katten og stress

Katten er robust, men den kan bukke under, når presset er for stort. Hvilke elementer skal du være opmærksom på som ejer?

 • Sammenføring af katte

Hvad skal du som katteejer tænke og gøre inden du overhovedet får en ny kat i din flok. Og hvordan sammenføres katte? Foredrag giver konkrete svar på temaet.

Læs bloggen om sammenføring af katte

Foredragsrækker? lidt inspiration

Kunne du tænke dig en række af foredrag om katten og dens adfærd? Her er lidt til inspiration…

 • Det kan være:

Kend din kat

Kattens adfærd og velfærd

Katten – dens aktivering og aktivering

 • eller:

Kend din kat

Kattens adfærd og velfærd

Stress og stresshåndtering

 • eller:

Kattens kommunikation

Kend din kat

Kattens adfærd og velfærd

 •  eller?

Du kan selv vælge hvad det skal være. Min erfaring er at 3 foredrag er et passende antal når det er forskellige typer deltagere (1. gangs katteejer, ejere med flere katte, ejere af inde og udekatte osv)

Prisen aftales. Ring til 28 73 14 36 eller skriv til michellegarnier@mail.dk

Sagde du noget?