Har du lige skaffet dig en kat eller en killing, anbefaler jeg denne simple øvelse for at i to knytter bånd. Denne øvelse hedder øjenkontakt-øvelsen.

1. Stå eller sid helt stille, vær blød og afslappet i din krop.

2. I samme øjeblik som din kat kigger på din krop eller dit ansigt, sig “dygtig” og beløn med en rigtig god godbid eller noget sjovt legetøj eller nogle rosende ord. (v/ klikkertræning – klik og beløn).

3. Efterhånden øger du langsomt kravene i kontakten til dig. At dyret mere og mere giver dig øjenkontakt og evt. i længere og længere tid.

Husk dog altid at bruge de dæmpende signaler undervejs for gensidig venlig kommunikation. De dæmpende signaler for katten er: At blinke roligt med øjne, at smaske, at gabe, at slikke sig om munden og vende kroppen til siden.

Når du træner din kat er det bedst, at du sidder på hug, mange katte sidder med skulderne trukket sammen og har derfor ikke lært at løfte hovedet.

Kontakten er vigtig for at videregive signaler til hinanden, og for at have en kommunikation sammen. Øjenkontakten danner grundlag for al fremtidig træning og samarbejde. Har du flere katte eller dyr sammen, skal du altid nævne kattens navn inden du giver godbidden.

 

Dygtig Willy