At stimulere kattens sanser: 3 tips

Kære katte-elsker og læser,

Her er et nyt indlæg. Ønsker du at skrive skal du blot klikke dig på titlen. Derpå kommer kommentarfelt oppe.

Rigtig god læselyst.

Michelle

 

Disse tre tips har jeg indtil videre givet til jer, der havde tilmeldt sig min blog og mit nyhedsbrev.

Som en lille gave til jer, der bla. læser mine artikler om katte hver fredag på www.eb.dk, er  de 3 tips her. Jeg har skrevet 3 nye tips til jer, der nu tilmelder sig min nye hjemmeside og blog. (Se til venstre under billederne) 

Kattens behov indebærer mad, vand og en ren bakke, daglig kontakt, fysisk og mental stimulering. Katten er et intelligent dyr og er den indekat, er der en god idé at stimulere den.

– 1. tips: “Søgeøvelsen” er en nem øvelse for at stimulere din kat mentalt og fysisk, da din kat bliver nødt til at bevæge sig for at udføre den.

– Du deler den ene daglige madration i flere skål. Dem fordeler du forskellige steder i dit hjem – gerne i forskellige højder, således at katten bevæger sig for at finde sin mad. Hvis situation er totalt ny for din kat og du ikke er sikker på, at den vil forstå idéen, kan du hjælpe den lidt første gang ved at vise den hvor den første skål står (du spiller “dum” ved at blot sikre dig at den ser at du “gemmer” mad).

– 2. tips: Du sørger for at madskål og vandskål ikke er i nærhed af hinanden. Det vil din kat være taknemlig for. I naturen spiser dyr aldrig deres mad ved vandet, da vandet forurenes på den måde. Rovdyret vil altid trække byttet væk fra vandet.

– 3. tips: Katten er et rovdyr og dens sanser skal stimuleres. Tag en gang om ugen sådan cirka en papkasse fra supermark og lad din kat undersøge og lege med den. Efter nogle dage kan du blot smide den ud og tage en ny hjemme til katten. På den måde stimulerer du din kat mentalt. Den vil bruge tid og energi med papkassen og det er en sund og nem måde at glæde katten.

 

 

9 kommentarer til At stimulere kattens sanser: 3 tips

 • Nana skriver:

  KATTE

 • Grethe og katten Frida skriver:

  Min dejlige indekat Frida vil gerne stimuleres, og hun og jeg vil gerne have nogle nye ideer til det, tak!

 • Nathalie Sussanne Svensson skriver:

  Flott artikel I ekstrabladet “typisk Katten”. Jeg vil gerne gi min katt mere stimuli, det virker som han keder seg en del, så papkassen skal jeg prøve. jeg gemmer leverpostej rundt i leijligheden og vi kæler meget med ham. Han er ude flere ganger om dagen, men kommer løbende ind igen efter bare en kort stund. Glæder os til næste artikel;)

  • Michelle Garnier skriver:

   Kære Nathalie,

   Tak for din kommentar. Næste artikel vil handle om stimulering med fleres tips om hvordan katten kan stimuleres 🙂

   • Bodil Vagn Wiggers skriver:

    Kære Michelle Garnier
    Min kat på 4 år …keder sig virkelig…men han er ikke det mindste interesseret i mad….el.godbider…har prøvet alt.Det eneste han elsker er at lege…
    Men jeg skal være i den anden ende af legetøjet….han gider ikke alene…hva gør jeg.mvh Bodil

    • Michelle Garnier skriver:

     Kære Bodil,

     Jeg tænker på at du kunne prøve klikkertræning? han er en social kat og den type katte har behov for a tave deres ejer med til det de laver. Klikkertræning er en super måde at være sammen på, for der fremmer samarbejde og kan være ganske sjovt. Den anden mulighed er agility. han er en ung kat og det er ganske nemt at lave en bane med stole og forskellige genstande. Der findes mange gode videoer omkring agility og klikkertræning. Og skulle du være interesseret har jeg et sidst eksemplar af Træn din kat af Maiken Lysholm (bogen er ellers udsolgt fra forlaget) mvh. Michelle

 • Britt Lundø skriver:

  Jeg kunne godt bruge nogle gode ideer, mine 2 katte er begge 12 år ,men keder sig en del .

  • Michelle Garnier skriver:

   Hej Britt,

   Det er enkelte ting, som kan gøres: via fodring (se min artikel) og med papkasser, så de kan få metal stimulering 🙂

   mange hilsner

   Michelle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *