Kære katte-elsker og læser,

Her er et nyt indlæg. Ønsker du at skrive skal du blot klikke dig på titlen. Derpå kommer kommentarfelt oppe.

Rigtig god læselyst.

Michelle

 

Disse tre tips har jeg indtil videre givet til jer, der havde tilmeldt sig min blog og mit nyhedsbrev.

Som en lille gave til jer, der bla. læser mine artikler om katte hver fredag på www.eb.dk, er  de 3 tips her. Jeg har skrevet 3 nye tips til jer, der nu tilmelder sig min nye hjemmeside og blog. (Se til venstre under billederne) 

Kattens behov indebærer mad, vand og en ren bakke, daglig kontakt, fysisk og mental stimulering. Katten er et intelligent dyr og er den indekat, er der en god idé at stimulere den.

– 1. tips: “Søgeøvelsen” er en nem øvelse for at stimulere din kat mentalt og fysisk, da din kat bliver nødt til at bevæge sig for at udføre den.

– Du deler den ene daglige madration i flere skål. Dem fordeler du forskellige steder i dit hjem – gerne i forskellige højder, således at katten bevæger sig for at finde sin mad. Hvis situation er totalt ny for din kat og du ikke er sikker på, at den vil forstå idéen, kan du hjælpe den lidt første gang ved at vise den hvor den første skål står (du spiller “dum” ved at blot sikre dig at den ser at du “gemmer” mad).

– 2. tips: Du sørger for at madskål og vandskål ikke er i nærhed af hinanden. Det vil din kat være taknemlig for. I naturen spiser dyr aldrig deres mad ved vandet, da vandet forurenes på den måde. Rovdyret vil altid trække byttet væk fra vandet.

– 3. tips: Katten er et rovdyr og dens sanser skal stimuleres. Tag en gang om ugen sådan cirka en papkasse fra supermark og lad din kat undersøge og lege med den. Efter nogle dage kan du blot smide den ud og tage en ny hjemme til katten. På den måde stimulerer du din kat mentalt. Den vil bruge tid og energi med papkassen og det er en sund og nem måde at glæde katten.